Το Bitcoin μένει μακριά από τη ζώνη του «φόβου» για 11 συνεχόμενες ημέρες

ΑρχικήΝέαΤο Bitcoin μένει μακριά από τη ζώνη του «φόβου» για 11 συνεχόμενες...

Μοιραστείτε το

Η τεράστια άνοδος της τιμής του Bitcoin τον Ιανουάριο υποδηλώνει ότι το 64% των επενδυτών Bitcoin έχουν κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία του IntoTheBlock.

Το Bitcoin (BTC) μόλις σημείωσε την 11η συνεχόμενη ημέρα του έξω από τη ζώνη «Φόβος» στον Δείκτη Κρυπτογράφησης Φόβου και Απληστίας, ενισχύοντας το μεγαλύτερο σερί του από τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό έρχεται καθώς το Bitcoin έφτασε τα $23.955 στις 8:10 μ.μ. ώρα UTC στις 29 Ιανουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο του έτους. Έκτοτε έχει υποχωρήσει ελαφρώς, στα $23.687 τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Εν τω μεταξύ, το συναίσθημα του Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος σταθερά στη ζώνη “Greed” με βαθμολογία 61, το υψηλότερο επίπεδο του από την άνοδο του bull run γύρω στις 16 Νοεμβρίου 2021, όταν η τιμή του ήταν περίπου $65.000 .

Bitcoin Fear and Greed Index over the last 12 months. Source: Crypto Fear and Greed Index

Ωστόσο, παρά την ισχυρή αναζωπύρωση του Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες, οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν να συζητούν εάν η πρόσφατη άνοδος της τιμής είναι μέρος ενός bull trap ή εάν υπάρχει πραγματική πιθανότητα για μια ανοδική πορεία. Ανεξάρτητα από αυτό, το τρέχον ράλι έχει ωθήσει πολύ περισσότερους κατόχους BTC πίσω στο πράσινο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα πληροφοριών blockchain IntoTheBlock, το 64% των επενδυτών Bitcoin έχουν πλέον κέρδη. Όσοι αγόρασαν για πρώτη φορά BTC το 2019 έχουν τώρα – κατά μέσο όρο – και πάλι κέρδη, σύμφωνα με την πλατφόρμα ανάλυσης στην αλυσίδα Glassnode.

Η μέση τιμή αγοράς για πρώτη φορά για επενδυτές BTC το 2019 ήταν $21.800, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι επενδυτές αυξάνονται κατά μέσο όρο περίπου 9% στην τιμή των $23.687 στις 29 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση της 29ης Ιανουαρίου από την πλατφόρμα αγοράς κρυπτονομισμάτων CoinGecko, αποκάλυψε ότι το 57,7% των 3.725 ψηφοφόρων πιστεύει ότι το BTC θα ξεπεράσει τα $25.000 αυτήν την εβδομάδα, ενώ μόνο το 21,2% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι το BTC είναι έτοιμο για μια απόσυρση κάτω των $22.000.

A CoinGecko poll on BTC price prediction for the upcoming week. Source: CoinGecko

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Vailshire Capital, Δρ. Τζεφ Ρος, παρείχε επίσης μια δική του τεχνική ανάλυση στις 29 Ιανουαρίου, υποδεικνύοντας ότι μια άνοδος της τιμής στα 25.000 $ βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι στα χαρτιά:

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές ζήτησαν από ενθουσιασμένους επενδυτές να μειώσουν ορισμένες από τις προσδοκίες τους.

Ο επικεφαλής αναλυτής Joe Burnett της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin Blockware είπε στους 43.900 followers του στο Twitter στις 29 Ιανουαρίου ότι, το BTC δεν θα φτάσει να ξεπεράσει το υψηλό όλων των εποχών των $69.000 παρά μόνο μετά τo επόμενο halving, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2024 :

Ο μακροοικονομολόγος και σύμβουλος επενδύσεων Lyn Alden είπε επίσης πρόσφατα στην Cointelegraph ότι μπορεί να υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» με δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες ρευστότητας που αναμένεται να ταρακουνήσουν την αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...