Το Bitcoin ξεπερνά το 97% όλων των εταιρειών του S&P 500 το 2023

ΑρχικήΝέαΤο Bitcoin ξεπερνά το 97% όλων των εταιρειών του S&P 500 το...

Μοιραστείτε το

Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση που έχει ήδη συντρίψει πολλά μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, το Bitcoin (BTC) έχει σημειώσει τα καλύτερα αποτελέσματα από σχεδόν το 100% των 500 κορυφαίων εισηγμένων εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον τρίτο μήνα του 2023.

Από τις 10 Μαρτίου, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 37,06% και από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί πάνω από 72%. Όσον αφορά τις αποδόσεις Year to Date, το Bitcoin έχει ξεπεράσει τις 488 από τις 500 εταιρείες στον δείκτη S&P, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εταιρειών όπως η FedEx (NYSE: FDX), η Apple (NASDAQ: AAPL) και η Amazon (NASDAQ: AMZN ). Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στην Finbold από την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων CryptoManiaks στις 22 Μαρτίου.

Συγκριτικά, μόνο 12 εταιρείες μεταξύ των S&P 500 κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 35% στις αποδόσεις YTD, πράγμα που σημαίνει ότι το Bitcoin έχει ξεπεράσει τις αποδόσεις 27,2% YTD της FedEx, τις αποδόσεις 19,3% YTD που πέτυχε η Apple και το 17,8% που καταγράφηκε από την Amazon, όπως δείχνει ο πίνακας πιο κάτω.

Bitcoin vs. publicly traded companies. Source: CryptoManiaks

Άλλες επιτυχίες του Bitcoin

Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι το 2023, το Bitcoin έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, που θεωρείται το ”πιο παραδοσιακό εμπόρευμα” με τις καλύτερες επιδόσεις. Η απόδοση του Bitcoin σε σύγκριση με τον χρυσό είναι σχεδόν δέκα φορές υψηλότερη, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να βρίσκεται σε έναν”super cycle”, όπως δήλωσε ο ειδικός του Bloomberg, Mike McGlone.

Ο όρος ”super cycle” αναφέρεται σε μια μακροπρόθεσμη περίοδο σταθερής ανάπτυξης και αυξημένης ζήτησης για Bitcoin, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεχιστεί για παρατεταμένη περίοδο.

Το Bitcoin κάνει επίσης βήματα προόδου, με πάνω από το 70% των κατόχων του να έχουν κέρδη και πολλοί από αυτούς έχουν διατηρήσει το περιουσιακό στοιχείο για τουλάχιστον ένα χρόνο, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Finbold.

Επιπλέον, οι επενδυτές που ξεκίνησαν DCA με το Bitcoin στη μέγιστη τιμή του των $69.000 τον Νοέμβριο του 2021, επιτυγχάνουν επί του παρόντος απόδοση 10% στην κανονική επένδυση τους, παρά το γεγονός ότι η τιμή του Bitcoin είναι σημαντικά χαμηλότερη από το all time high (ATH).

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...