Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ θα επιτρέψει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΑγορέςΤο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ θα επιτρέψει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Το μοναδικό δημόσιο χρηματιστήριο του Ισραήλ θέλει να επιτρέψει στους πελάτες του να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα, αλλά αντιμετωπίζει ρυθμιστική αντίσταση.

Ένα προσχέδιο για την έγκριση επέκτασης των δραστηριοτήτων συναλλαγών κρυπτογράφησης σε μη τραπεζικά μέλη δημοσίευσε το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE).

Σε μια πρώτη ανακοίνωση της TASE, ανακοίνωση της 27ης Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι η προτεινόμενη δομή θα επιτρέψει στους πελάτες να καταθέσουν χρήματα που προορίζονται για επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα μη τραπεζικά μέλη θα ενεργούν ως αδειοδοτημένοι πάροχοι για κρυπτογραφικές συναλλαγές και υπηρεσίες φύλαξης, εάν εγκριθεί η πρόταση. Τα κεφάλαια των πελατών θα τοποθετηθούν σε έναν «λογαριασμό omnibus» ως ενδιάμεσος για δραστηριότητες συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες να αποσύρουν κεφάλαια που προέρχονται από την πώληση κρυπτονομισμάτων, αλλά η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη. Αυτό έγινε για να μετριαστούν οι κίνδυνοι και να ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη της ισραηλινής κεφαλαιαγοράς που στοχεύει στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και του ανταγωνισμού, μετριάζοντας τους κινδύνους και προστατεύοντας τους πελάτες».

Μόλις υποβληθούν τα σχόλια, η πρόταση θα σταλεί για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του TASE, ωστόσο δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα.

The lobby of the TASE building, located in central Tel Aviv, is Israel’s only public stock exchange. Source: Yaniv Morozovsky

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε τόσο ομαλά για το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και τις φιλοδοξίες του για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Οι ρυθμιστικές προοπτικές στο Ισραήλ γίνονται σκληρές για τον κλάδο, καθώς ένας προτεινόμενος νόμος σχεδιάζει να ταξινομήσει τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως τίτλους. Τον Ιανουάριο, η Ισραηλινή Αρχή Κινητών Αξιών (ISA) πρότεινε ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τοποθετώντας τα κάτω από την ομπρέλα των τίτλων.

Τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας εμπορίας κρυπτονομισμάτων και θεματοφυλακής Altshuler Shaham Horizon, Ilan Sterk, είπε στην Cointelegraph ότι η αναταξινόμηση «αλλάζει τα πάντα εδώ» και πρόσθεσε, «θα σκοτώσει τη βιομηχανία».

Η ανακοίνωση της TASE ανέφερε ότι η τρέχουσα ρυθμιστική προσέγγιση στο Ισραήλ είναι να «επιβάλει ρύθμιση σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ή υπηρεσίες σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρόμοια με αυτήν που εφαρμόζεται επί του παρόντος για μη ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Ωστόσο, η TASE παραμένει σίγουρη, καταλήγοντας:

«Η TASE πιστεύει ότι η ευθυγράμμιση της τοπικής ρύθμισης με τη διεθνή ρύθμιση θα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις και ξένους επενδυτές στην ισραηλινή αγορά».
Τον Σεπτέμβριο, το Ισραηλινό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Bits of Gold έγινε το πρώτο στη χώρα που έλαβε άδεια από την Αρχή Κεφαλαιαγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...