Το δικαστήριο των ΗΠΑ εγκρίνει τη συμφωνία SEC-Binance.US

ΑρχικήΝέαΤο δικαστήριο των ΗΠΑ εγκρίνει τη συμφωνία SEC-Binance.US

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη συμφωνία, μόνο οι υπάλληλοι της Binance.US θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια πελατών μέχρι να επιλυθεί η διαφορά.

Η δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Amy Berman Jackson ενέκρινε στις 17 Ιουνίου μια συμφωνία μεταξύ της Binance.US, της Binance και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), απορρίπτοντας μια προηγούμενη προσωρινή διαταγή περιορισμού (TRO) που θα δέσμευε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Binance.US.

Η δικαστής Τζάκσον δήλωσε στις 14 Ιουνίου ότι θα προτιμούσε τα μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία από μόνα τους παρά από την ίδια.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία στις 16 Ιουνίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της SEC για TRO και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στην πλατφόρμα μας, το οποίο ήταν σαφώς αδικαιολόγητο τόσο από τα γεγονότα όσο και από το νόμο», ανέφερε η Binance.US στο Twitter.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη συμφωνία, μόνο οι υπάλληλοι της Binance.US θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια πελατών μέχρι να επιλυθεί η διαφορά. Οι πελάτες που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη δυνατότητα ανάληψης κεφαλαίων καθ’ όλη αυτή την περίοδο.

“Δεν υπήρξε ποτέ κανένα στοιχείο που παρουσιάστηκε από την SEC σχετικά με την κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων πελατών. Στην πραγματικότητα, οι δικηγόροι της SEC παραδέχθηκαν στο Δικαστήριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ρωτήθηκαν από τον δικαστή, ότι δεν είχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο », έγραψε η Binance.US σχετικά με ισχυρισμούς για κακοδιαχείριση κεφαλαίων.

Σε σχόλιο στο Twitter για την υπόθεση, ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Επιβολής του Διαδικτύου της SEC,  John Reed Stark, σημείωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μια «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάταξη» σχετικά με τον επαναπατρισμό ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στις Η.Π.Α.

«Οι κατηγορούμενοι θα επαναπατριστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μεταβιβαστούν στην BAM Trading και θα επιβεβαιώσουν ότι η BAM Trading διατηρεί την κατοχή, τη φύλαξη και τον έλεγχο στις Ηνωμένες Πολιτείες όλων των περιουσιακών στοιχείων νομισμάτων fiat και κρυπτονομισμάτων που κατατίθενται, κατέχονται, διαπραγματεύονται ή συγκεντρώνονται από πελάτες [. ..]», αναφέρεται στη συμφωνία.

Η SEC υπέβαλε επείγουσα αίτηση για προσωρινή απαγόρευση περιορισμού στη Binance.US στις 6 Ιουνίου, αφού κατηγόρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Binance Changpeng “CZ” Zhao ότι είχε πρόσβαση στα κεφάλαια πελατών της Binance.US σε μια αγωγή. Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι ο Zhao μετέφερε 12 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια της Binance μέσω μιας οντότητας που έλεγχε με την ονομασία Merit Peak.

Πριν από την ακρόαση σχετικά με το περιοριστικό ένταλμα, η Binance.US και ο Zhao υπέβαλαν ένα κοινό υπόμνημα αρνούμενοι ότι τα κεφάλαια δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σωστά. Σύμφωνα με αυτούς, η SEC δεν μπόρεσε να εντοπίσει ούτε μία περίπτωση όπου τα κεφάλαια πελατών της Binance.US έχουν καταχραστεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...