Το ΔΝΤ προειδοποιεί το Ελ Σαλβαδόρ για τους κινδύνους του Bitcoin

ΑρχικήΝέαΤο ΔΝΤ προειδοποιεί το Ελ Σαλβαδόρ για τους κινδύνους του Bitcoin

Μοιραστείτε το

Το ΔΝΤ πρότεινε στο Ελ Σαλβαδόρ να «επανεξετάσει» τα σχέδια του για το Bitcoin, μετά από την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα.

Το ΔΝΤ (IMF) συμβούλεψε την χώρα του Ελ Σαλβαδόρ να είναι προσεκτική στις κινήσεις της όσον αφορά την επέκταση της έκθεσης της κυβέρνησης στο Bitcoin λόγω της «κερδοσκοπικής φύσης» των αγορών κρυπτογράφησης.

Μια δήλωση της 10ης Φεβρουαρίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε επίσκεψη τους στην χώρα, τόνισε ότι οι κίνδυνοι του Bitcoin για το Ελ Σαλβαδόρ «δεν έχουν παρουσιαστεί» ακόμη λόγω της «περιορισμένης» χρήσης του Bitcoin στη χώρα.

Το ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ελ Σαλβαδόρ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του Bitcoin για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την προστασία των καταναλωτών της χώρας, καθώς και την οικονομική του ακεραιότητα και σταθερότητα.

Τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης αυτών των κινδύνων, καθώς η χρήση του Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ «θα μπορούσε να αυξηθεί» δεδομένου ότι έχει αναγνωριστεί ως νόμιμο χρήμα στη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Ελ Σαλβαδόρ κλήθηκε να επανεξετάσει την απόφαση του να εκδώσει ομόλογα σε token, καθώς το ΔΝΤ δήλωσε ότι θα έπρεπε να το «αποφύγει» λόγω των νομικών και οικονομικών κινδύνων του.

«Δεδομένων των νομικών κινδύνων, της δημοσιονομικής αστάθειας και του μεγάλου βαθμού κερδοσκοπικού χαρακτήρα των αγορών κρυπτογράφησης, οι αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια τους να επεκτείνουν τις κρατικές εκθέσεις στο Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ομολόγων με διακριτικά-token ».

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για «μεγαλύτερη διαφάνεια» από την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ, όσον αφορά τόσο τις συναλλαγές Bitcoin όσο και την «οικονομική κατάσταση» του κρατικού πορτοφολιού Bitcoin- Chivo.

Chivo Wallet presentation

Αυτό έρχεται μετά την πρόσφατη είδηση, στις 11 Ιανουαρίου, ​​για την θέσπιση ενός νομικού πλαισίου που υποστηρίζεται από το Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό ως «ομόλογο Volcano».

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ είπε ότι αυτά τα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή κρατικού χρέους και τη χρηματοδότηση της κατασκευής της προτεινόμενης «Bitcoin City».

To ”Bitcoin City” αποτελεί μέρος του σχεδίου του Ελ Σαλβαδόρ ώστε να συνεχίσει να προσελκύει επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ενώ προηγουμένως είχε σημειωθεί ότι προτεραιότητα για τη χώρα το 2023, είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα.

Ο Guillermo Contreras, Διευθύνων Σύμβουλος της DitoBanx, είπε στην Cointelegraph στις 6 Ιανουαρίου ότι το άνοιγμα του Εθνικού Γραφείου Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ θα λειτουργήσει ως «κεντρική οντότητα» για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...