Το δολάριο ΗΠΑ υπερτερεί των νομισμάτων fiat. Τι γίνεται με το Bitcoin;

ΑρχικήΝέαΤο δολάριο ΗΠΑ υπερτερεί των νομισμάτων fiat. Τι γίνεται με το Bitcoin;

Μοιραστείτε το

Παρά το γεγονός ότι πέρασε από έναν από τους χειρότερους πληθωρισμούς όλων των εποχών, το δολάριο ΗΠΑ (USD) έχει ξεπεράσει 115 παγκόσμια νομίσματα fiat τα τελευταία 10 χρόνια. Τι γίνεται όμως με το Bitcoin (BTC).

Συγκεκριμένα, 33 από τα 115 νομίσματα έχουν χάσει πάνω από το μισό (50%) της αξίας τους έναντι του “King Dollar”, σύμφωνα με τα λόγια του Charlie Bilello, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο Creative Planning που μοιράστηκε αυτά τα δεδομένα στις 28 Σεπτεμβρίου, συγκεντρωμένα από το xe .com μια μέρα πριν.

Μεταξύ των πέντε με τις χειρότερες επιδόσεις, που έχασαν πάνω από το 92% της αγοραστικής τους δύναμης σε σχέση με το USD, δύο από αυτές ανήκουν στις χώρες της G20. Το πέσο Αργεντινής (ARS) έχασε 98,3% έναντι του δολαρίου, ενώ η τουρκική λίρα (TRY) έχασε 92,6%.

Το Μπολιβάρ της Βενεζουέλας (VEF) έχασε 99,9998%. Ενώ τόσο η λίρα Σουδάν (SDG) όσο και η λίρα Συρίας (SYP) έχασαν επίσης μόλις 100 bps, με -99,3% και -99,1% επίδοση τιμών 10 ετών, αντίστοιχα.

17 από τα μέλη της G20 έχουν δει τα νομίσματά τους σε νόμιμο χρήμα να έχουν καλύτερη απόδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των χαμένων, το ελβετικό φράγκο (CHF) ήταν το λιγότερο επηρεασμένο fiat, με απώλειες 1,6% τη δεκαετία, ακολουθούμενο από το δολάριο Μπελίζ (BZD) με απώλειες 1,9%.

Το «King Dollar» των G20 ανατράπηκε από το Bitcoin

Ωστόσο, πριν από 10 χρόνια, το ψηφιακό νόμισμα που αναπτύχθηκε από τον Satoshi Nakamoto, το Bitcoin, άρχισε να λαμβάνει μεγαλύτερο παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδεις και προσελκύοντας επενδυτές που είδαν το όραμα που εκφράστηκε στη λευκή βίβλο του Bitcoin και συζητήθηκε με πάθος στο bitcoinforum.org.

Είναι ενδιαφέρον ότι το δολάριο ΗΠΑ έχασε το 99,51% της αξίας του έναντι του Bitcoin από τον Σεπτέμβριο του 2013 σε τρέχουσες τιμές στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

BTCUSD historical price chart. Source: TradingView

Αυτές οι απώλειες είναι ακόμη υψηλότερες από αυτές που σημείωσε η δεύτερη χειρότερη εταιρεία σε νομίσματα fiat έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάγραμμα του Bilello. Κάτι που εντείνει όλη την αγοραστική δύναμη που χάνουν τα περισσότερα από τα εθνικά νομίσματα fiat στον κόσμο έναντι του κορυφαίου κρυπτονομίσματος: του BTC.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...