Το Ελ Σαλβαδόρ εγκρίνει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τα ομόλογα Bitcoin

ΑρχικήΝέαΤο Ελ Σαλβαδόρ εγκρίνει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τα ομόλογα Bitcoin

Μοιραστείτε το

Το Ελ Σαλβαδόρ έκανε ένα ανατρεπτικό βήμα ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές κινητές αξίες. Αυτό θα της επιτρέψει να εκδίδει ομόλογα Bitcoin.

Η νομοθετική συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για τις ψηφιακές κινητές αξίες στις 11 Ιανουαρίου, επιτρέποντας στη χώρα να εκδίδει ομόλογα με βάση το Bitcoin. Το νομοσχέδιο εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2022.

Το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ομόφωνα, με 62 ψήφους υπέρ του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές κινητές αξίες «θα καθιερώσει την έννομη τάξη που παρέχει ασφάλεια δικαίου για τη μεταφορά πράξεων με οποιονδήποτε τίτλο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση δημοσίων προσφορών που πραγματοποιούνται στο Ελ Σαλβαδόρ».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο κύριος σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διευκολύνει την έκδοση πιθανών ομολόγων “Volcano”. Όσοι εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο είπαν ότι το νομοσχέδιο δεν λύνει τα προβλήματα του κοινού.

Μεταξύ άλλων δράσεων, το νομοσχέδιο ζητά τη δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που θα λειτουργεί ως φορέας ρύθμισης κρυπτογράφησης και προωθητής της αγοράς. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει μια Υπηρεσία Διαχείρισης Ταμείων Bitcoin. Αυτό θα επικεντρωθεί στη «διοίκηση, διαφύλαξη και επένδυση κεφαλαίων από δημόσιες προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από το κράτος του Σαλβαδόρ και στις αποδόσεις που προέρχονται από τις εν λόγω προσφορές».

Η πιλοτική δοκιμή των ομολόγων Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ γινόταν θέμα στις ειδήσεις από τότε που στράφηκε στο Bitcoin. Η ανταπόκριση δεν ήταν πάντα θετική, ειδικά για τον Πρόεδρο Nayib Bukele, αλλά σίγουρα προκάλεσε μεγάλη προσοχή.
Ο δισεκατομμυριούχος Tim Draper είπε ότι οι επενδύσεις της χώρας σε Bitcoin θα την καταστήσουν ένα από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο. Αντίθετα, οι αναφορές πέρυσι ανέφεραν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ είχαν εγκαταλείψει τα Chivo Bitcoin πορτοφόλια τους. Η χώρα έχει εντάξει το Bitcoin και στην εκπαίδευση της, διδάσκοντας στους μαθητές για το Bitcoin και τις λειτουργίες του. Ο Bukele δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει BTC, κάτι που θα μπορούσε να πάει την χώρα προς το καλό ή να την διαλύσει.

Ο Πρόεδρος Bukele δεν υποχωρεί για τη θέση του απέναντι στο Bitcoin

Ο Bukele δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει BTC, κάτι που θα μπορούσε να πάει την χώρα προς το καλό ή να την διαλύσει. Η εμπιστοσύνη του Bukele στο Bitcoin είναι τόσο υψηλή που σχεδιάζει να αγοράζει ένα BTC κάθε μέρα, απορρίπτοντας κάθε κριτική που προέρχεται από τα μέσα ενημέρωσης. Η χώρα βιώνει αναταραχή τους τελευταίους μήνες, αλλά το ποσοστό αποδοχής του Bukele παραμένει αρκετά υψηλό. Ούτως ή άλλως, δεν φαίνεται μπερδεμένος από τα οικονομικά του πειράματα και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στο κατεστημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...