Το έργο blockchain που ξεκίνησε στο Νταβός στοχεύει να είναι το «SWIFT» των stablecoin και των CBDC

ΑρχικήΝέαΤο έργο blockchain που ξεκίνησε στο Νταβός στοχεύει να είναι το «SWIFT»...

Μοιραστείτε το

Ένα σύστημα τύπου SWIFT για τραπεζικά εκδοθέντα και ελεγχόμενα ψηφιακά νομίσματα, ξεκίνησε από μια εταιρεία που συμμετέχει στην κατασκευή του εθνικού έργου blockchain της Κίνας.

Μια εταιρεία blockchain με έδρα το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε ένα σύστημα ψηφιακών πληρωμών με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των stablecoin και των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Η Red Date Technology, η εταιρεία υποδομής blockchain που ηγείται επίσης μιας από τις προσπάθειες blockchain της Κίνας, εγκαινίασε το Universal Digital Payment Network (UDPN) στις 19 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) 2023 στο Νταβός της Ελβετίας.

Η εταιρεία τεχνολογίας μηχανικών GFT Technologies και η TOKO από τη δικηγορική εταιρεία DLA Piper συνεισφέρουν επίσης στην ανάπτυξη του UDPN. Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο του, το UDPN είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (DLT) που θα εξυπηρετούσε παρόμοιο σκοπό με αυτό που κάνει το δίκτυο SWIFT για τις τράπεζες, εκτός από τα stablecoins και τα CBDC.

«Ακριβώς όπως το δίκτυο SWIFT δημιούργησε το αρχικό κοινό πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε διαφορετικά συστήματα διακανονισμού, το UDPN θα εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό για την αναδυόμενη γενιά CBDC και stablecoins».

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της 19ης Ιανουαρίου, ένας «πλήθος παγκόσμιων τραπεζών βαθμίδας 1» εμπλέκεται ήδη σε περιπτώσεις χρήσης για τη δοκιμή του δικτύου σε διασυνοριακές μεταφορές και ανταλλαγές.

Η έκδοση δεν αποκάλυψε ποιες τράπεζες συμμετείχαν στα POC, αλλά η Deutsche Bank, η HSBC, η Standard Chartered, η Bank of East Asia και η Akbank εκπροσωπήθηκαν σε πάνελ στην παρουσίαση του UDPN στο Νταβός.

Τα stablecoins που θα χρησιμοποιηθούν στο POC επίσης δεν αποκαλύφθηκαν. Η λευκή βίβλος δικτύων δηλώνει, ωστόσο, ότι υποστηρίζει μόνο «CBDC και ρυθμιζόμενα συστήματα νομισμάτων stablecoin που υποστηρίζονται από fiat ως μεθόδους πληρωμής»

«Κανένα μη ρυθμιζόμενο κρυπτονόμισμα δημόσιας αλυσίδας, όπως το Bitcoin, δεν θα γίνει δεκτό».

Το UDPN βρίσκεται σε ανάπτυξη από την Red Date για σχεδόν δύο χρόνια. Πριν ξεκινήσει αυτό το σύστημα ψηφιακών πληρωμών, η εταιρεία ήταν γνωστή για τη δουλειά της στο Δίκτυο Υπηρεσιών που βασίζεται σε Blockchain (BSN), στο εθνικό έργο blockchain της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...