Το έργο ”Seoul Metaverse” επεκτείνεται στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού

ΑρχικήΝέαΤο έργο ''Seoul Metaverse'' επεκτείνεται στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού

Μοιραστείτε το

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, η Σεούλ, λάνσαρε το δικό της δημόσιο metaverse, κυρίως για την αντιμετώπιση αστικών καταγγελιών, διαβουλεύσεων και εκπαίδευσης.

Διάφορες μελέτες έχουν προβλέψει ότι το μέγεθος της αγοράς metaverse θα φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2030, εάν υιοθετηθεί μαζικά. Επί του παρόντος, το ανώτατο όριο της αγοράς των metaverse tokens, σύμφωνα με το CoinMarketCap, είναι περίπου 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Top Metaverse Tokens by Market Cap – CoinMarketCap

The Metaverse Seoul

Η Κυβέρνηση της Σεούλ έχει κάνει ένα τέτοιο βήμα προς τη μαζική υιοθέτηση ενός εικονικού κόσμου. Ο δήμαρχος της Σεούλ, Oh Se-hoon, κάλεσε τους πολίτες στο «Metaverse Seoul», το δημόσιο έργο αλλαγής της πόλης.
Η Σεούλ υποσχέθηκε το 2021 για πρώτη φορά έναν εικονικό χώρο, «που θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν εύκολη επαφή με αξιωματούχους του avatar για να ασχοληθούν με αστικές καταγγελίες και διαβουλεύσεις, οι οποίες επί του παρόντος διεκπεραιώνονται μόνο με επίσκεψη σε δημοτικά γραφεία».

Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό στο κοινό το 2023 και θα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως ένα εργαστήριο fintech, ένα κέντρο εταιρικής υποστήριξης και τα 10 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Σεούλ. Θα υπάρχει επίσης μια συμβουλευτική αίθουσα καθοδήγησης νέων, την παροχή συμβουλών στις δημόσιες υπηρεσίες και τις φορολογικές υπηρεσίες.
Ο δήμαρχος Oh Se-hoon δήλωσε ότι, «Το Metaverse Seoul θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για τους πολίτες στη νέα πραγματικότητα. Είναι μια περιεκτική διοικητική υπηρεσία που θα μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν χωρίς χρονικά και χωρικά εμπόδια.»

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει και πιστεύει πολύ στον εικονικό κόσμο. Η πόλη Seongnam στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε επίσης σχέδια για να παρέχει στους πολίτες πρόσβαση σε δημοτικές πληροφορίες και υπηρεσίες με χρήση αναγνώρισης NFT.

Το νησί Τουβαλού και το Metaverse

Οι χρήσεις του metaverse ξεπέρασαν κάθε φαντασία όταν το Τουβαλού, ένα μικρό νησιωτικό έθνος, ανακοίνωσε ότι θα γίνει το πρώτο ψηφιακό έθνος στον κόσμο. Με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκων, το Τουβαλού αποφάσισε να διατηρήσει την ιστορία και τον πολιτισμό του, επειδή η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ίσως βυθίσει ολόκληρο το νησί.

«Η γη μας, ο ωκεανός μας, ο πολιτισμός μας είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του λαού μας και για να τους προστατεύσουμε από ζημιές, ό,τι κι αν συμβεί στον φυσικό κόσμο, θα τους μεταφέρουμε στο cloud », δήλωσε ο Simon Kofe, o Υπουργός Εξωτερικών του Τουβαλού.

Οι προκλήσεις του εικονικού κόσμου

Δυστυχώς ο εικονικός κόσμος έχει και τις προκλήσεις του. Ένας 30χρονος Νοτιοκορεάτης κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά παίρνοντας πλαστές ταυτότητες σε ένα δημοφιλές metaverse. Χρησιμοποιώντας ένα παιδικό avatar, συναναστράφηκε με παιδιά, έστελνε δώρα και τα παρέσυρε να στείλουν φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ρούχα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, μια γυναίκα μοιράστηκε και αυτή την εμπειρία της από σεξουαλική παρενόχληση στο metaverse. Λόγω τέτοιων ατυχών περιστατικών, ορισμένοι έχουν εκφράσει την ανάγκη για περισσότερο έλεγχο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...