Το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαΓενικάΤο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει τους πρώτους κανόνες στον κόσμο για κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη τους πρώτους ολοκληρωμένους κανόνες, παγκοσμίως, για τη ρύθμιση του κόσμου της «Άγριας Δύσης» των κρυπτονομισμάτων, ελπίζοντας να προστατεύσει τους επενδυτές από την κατάχρηση και τη χειραγώγηση.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη υποστηρίξει τη νομοθεσία που καλύπτει τα κρυπτονομίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν το bitcoin και το ethereum και άλλα εμπορεύσιμα token των οποίων η αξία διασφαλίζεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, όπως τα NFT.

Οι κανόνες, που τώρα εγκρίθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων νομοθετών, ελπίζουν να διαμορφώσουν μια βιομηχανία που έχει κατακλυστεί από σκάνδαλα και πτωχεύσεις.

Μία από τις πιο πρόσφατες καταρρεύσεις κρυπτονομισμάτων σημειώθηκε τον Νοέμβριο, όταν χρεοκόπησαν η πλατφόρμα FTX και ο συνεργάτης της, ο εμπορικός οίκος Alameda Research, διαλύοντας μια εικονική επιχείρηση συναλλαγών που κάποια στιγμή είχε αγοραία αξία 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Επίτροπος της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Μέιριντ Μακγκίνες, δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης την Τετάρτη ότι οι κανόνες θα πρέπει να ρυθμίζουν τις δραστηριότητες της FTX και ίσως να είχαν αποτρέψει την κατάρρευση της που είχε μεγάλο κόστος σε ορισμένους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που είναι γνωστός ως Markets in Crypto Assets (MiCA), οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτοσυστημάτων (CASP) πρέπει να προστατεύουν τα ψηφιακά πορτοφόλια των πελατών και να είναι υπεύθυνοι σε περίπτωση που χάσουν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών τους.

«Πιστεύουμε ότι εάν η FTX, για παράδειγμα, βρισκόταν υπό τη δικαιοδοσία της ΕΕ, πολλές από τις πρακτικές της δεν θα ήταν επιτρεπτές, βάσει της MiCA», δήλωσε κ. Μακγκίνες στο Στρασβούργο.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...