Το FOMO επιστρέφει;

ΑρχικήΝέαΤο FOMO επιστρέφει;

Μοιραστείτε το

Με το Bitcoin να εκτοξεύεται, ο αριθμός των μικροεπενδυτών αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Μήπως το FOMO επιστρέφει;

Η αρχή του έτους ήταν ιδιαίτερα θετική για το bitcoin και ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, με το BTC να ξεπερνά τα $24.000 για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2022.

Αυτό ήρθε μετά από μια πολύμηνη bear market και ασυνήθιστη σταθερότητα των τιμών στα τέλη του περασμένου έτους, όταν το περιουσιακό στοιχείο βρισκόταν κάτω από τις $17.000. Κάπως αναμενόμενο, ωστόσο, η αύξηση των τιμών έχει τραβήξει την προσοχή των μικροεπενδυτών.

Oι μικροεπενδυτές επιστρέφουν

Το 2022, αποδείχθηκε ότι ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για το bitcoin όσον αφορά τη δράση των τιμών, με το περιουσιακό στοιχείο να χάνει τελικά περίπου το 65% της αξίας του σε δολάρια. Υπήρχαν πολλοί λόγοι πίσω από αυτή τη μαζική πτώση. Ορισμένοι από αυτούς περιελάμβαναν μακροοικονομικά ζητήματα, όπως ο καλπάζων πληθωρισμός, αλλά και οι καταρρεύσεις της βιομηχανίας πρώην κολοσσών όπως η Terra και η FTX, που επηρέασαν όλους τους συμμετέχοντες.

Το Bitcoin είχε πέσει κάτω από τις $17.000 στο τέλος του 2022 και την πρώτη εβδομάδα του 2023. Περίπου στα τέλη Ιανουαρίου εκτοξεύτηκε στις 23.000 δολάρια, σημειώνοντας τον καλύτερο μήνα του.

Ίσως η πιο σημαντική στιγμή του ήταν, όταν το bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τις $20.000. Ήταν το σημείο όπου οι μικροεπενδυτές αποφάσισαν να εισέλθουν ξανά στον χώρο, τουλάχιστον σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Santiment.

Σε ένα από τα tweets της η Santiment αναφέρει ότι, οι διευθύνσεις που κατέχουν έως και 0,1 BTC είχαν σταματήσει το 2022, αλλά αυξήθηκαν σε αριθμούς εν μέσω του ράλι, κατά 620.000.

“Η Απληστία επιστρέφει”

Μια άλλη εξέλιξη που προέκυψε από την άνοδο των τιμών, ήταν η μεταβολή του Δείκτη Φόβου και Απληστίας. Η μέτρηση, η οποία δείχνει τα γενικά συναισθήματα των επενδυτών για το κύριο κρυπτονόμισμα, μπήκε μόλις πρόσφατα στην περιοχή της απληστίας για πρώτη φορά σε δέκα μήνες , όπως ανέφερε η CryptoPotato.

Ο Δείκτης παρέμεινε εκεί για τις επόμενες εβδομάδες και έφτασε ακόμη και στην ακραία απληστία πριν από μερικές ημέρες, όταν έφτασε το 61 (στα 100).

Bitcoin Fear and Greed Index. Source: Alternative.me

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...