Το NBA Star NFT πωλείται στην απίστευτη τιμή των $187.000 στο Sorare

ΑρχικήΝέαΤο NBA Star NFT πωλείται στην απίστευτη τιμή των $187.000 στο Sorare

Μοιραστείτε το

Το single edition non-fungible token (NFT) του επαγγελματία σταρ του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο πουλήθηκε για 113,9 ETH (187.000 $) στο Sorare NBA το Σαββατοκύριακο.

Το Sorare NBA είναι ένα παιχνίδι φαντασίας μπάσκετ με άδεια χρήσης NFT και η πώληση έθεσε ένα νέο ορόσημο, αποτελώντας την υψηλότερη μεμονωμένη συναλλαγή της πλατφόρμας από την κυκλοφορία της τον Οκτώβριο του 2022.

Το 1/1 Antetokounmpo NFT δημοπρατήθηκε μέσω της πλατφόρμας του Sorare NBA που βασίζεται στο Ethereum. Η τιμή πώλησης του NFT ήταν τριπλάσια από την τιμή της προηγούμενης πώλησης, η οποία ήταν ένα Anthony Davis NFT που πωλήθηκε τον Δεκέμβριο για 49 ETH (πάνω από $62.000)

Εκτός από την έκδοση του στο Sorare, τα Antetokounmpo NFT έχουν πουληθεί σε πολύ υψηλές τιμές τα προηγούμενα χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Antetokounmpo κατέγραψε μια on-chain πώληση 95.000 δολαρίων στο NBA Top Shot στο blockchain Flow. Μέχρι σήμερα, η συναλλαγή είναι η 16η μεγαλύτερη πώληση Top Shot. Είναι επίσης η πιο γνωστή από τις εικόνες του μπάσκετ.

Παρά το γεγονός ότι η πώληση του Antetokounmpo NFT έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του Sorare NBA, ωστόσο δεν πλησιάζει τις συναλλαγές με κάρτες. Τον Σεπτέμβριο του 2020, μια κάρτα με αυτόγραφο του Γιάννη Αντετοκούνμπο πουλήθηκε για περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε, η συναλλαγή αυτή σημείωσε το ρεκόρ για την κάρτα συναλλαγών μπάσκετ με τις περισσότερες πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, η top πωληση πραγματοποιήθηκε καθώς ο ευρύτερος χώρος κρυπτογράφησης ανακάμπτει από έναν έντονο ”χειμώνα κρυπτογράφησης” που έχει οδηγήσει τις τιμές των NFTs προς τα κάτω. Παρά τη δυσμενή κατάσταση της αγοράς κρυπτογράφησης πέρυσι, τα στοιχεία της DappRadar έδειξαν ότι οι πωλήσεις NFT αυξήθηκαν κατά 67%. Η CryptoPotato ανέφερε ότι πουλήθηκαν 101 εκατομμύρια NFT το 2022, κάτι που είναι σημαντικά υψηλότερο από τα προηγούμενα έτη.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...