Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα βρίσκεται στο all-time-low των τελευταίων 5 ετών

ΑρχικήΝέαΤο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα βρίσκεται στο all-time-low των τελευταίων 5...

Μοιραστείτε το

Η παγκόσμια επισκεψιμότητα αναζήτησης Google για τον όρο “κρυπτονομίσματα” βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών, αντικατοπτρίζοντας μια αλλαγή στο συναίσθημα των χρηστών.

Παρόλο που οι τιμές των κορυφαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2018, οι συμμετέχοντες στην αγορά φαίνονται ανήσυχοι καθώς το ενδιαφέρον φθίνει.

Ενδιαφέρον για Bitcoin, Ethereum και πτώση κρυπτονομισμάτων

Συνήθως, οι χρήστες κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν στενά τους δείκτες συναισθήματος, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων Google Trends, για να μετρήσουν το συνολικό ενδιαφέρον. Η ανάλυση δεδομένων αναζήτησης μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς το ευρύτερο κοινό αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά με τα ψηφιακά περιουσικά στοιχεία. Οι γρήγορες αλλαγές στις τάσεις αναζήτησης, όπως συμβαίνει σήμερα, μπορούν να σηματοδοτήσουν αλλαγές στο συναίσθημα, οι οποίες συχνά επηρεάζουν άμεσα τις δυνάμεις της αγοράς προσφοράς και ζήτησης.

Εν μέσω αυτής της εξέλιξης, οι αναζητήσεις για το «Bitcoin», το μεγαλύτερο νόμισμα στον κόσμο ανά κεφαλαιοποίηση, διατήρησαν σημαντικά τη θέση τους, διατηρώντας επίπεδα πάνω από αυτά που παρατηρήθηκαν το 2019 και το 2020, πιθανώς λόγω της καθιερωμένης φήμης και αναγνώρισής του.

Αντίθετα, αυτά σχετικά με το “Ethereum“, αν και εξακολουθούν να είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019, βυθίζονται, με τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2023 στο χαμηλότερο σημείο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε κεφαλαιοποίηση αγοράς και το πρωτοπόρο στις έξυπνες συμβάσεις.

Φταίει άραγε ο “κρυπτο-χειμώνας”;

Η μείωση της επισκεψιμότητας αναζήτησης έρχεται σε μια φάση που οι περισσότεροι οδηγήθηκαν από άτομα που αναζητούσαν εμπορικές και κερδοσκοπικές ευκαιρίες, συχνά υποκινούμενα από την απληστία, στον τελευταίο κύκλο ανόδου. Εξετάζοντας τα δεδομένα του Google Trends, οι αναζητήσεις «κρυπτονομισμάτων» αυξήθηκαν το 2020 πριν κορυφωθούν στα τέλη του 2021.

Στη συνέχεια, οι τιμές των κορυφαίων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, αυξήθηκαν από 8.000 δολάρια, φτάνοντας τα 69.000 δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου. Καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν από τα τέλη του 2021, οι αναζητήσεις μειώθηκαν επίσης, φτάνοντας σε επίπεδα, τα χαμηλότερα σε σχεδόν πέντε χρόνια από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Bitcoin price on September 3 | Source: BTCUSDT on Binance, TradingView


Η συρρίκνωση μπορεί επίσης να προέλθει από άλλους παράγοντες πέρα ​​από την αστάθεια των τιμών. Με τα χρόνια, ο κλάδος έχει, για παράδειγμα, ωριμάσει καθώς οι χρήστες αξιοποιούν πραγματικές περιπτώσεις χρήσης που προκύπτουν από λύσεις κρυπτονομισμάτων. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη υποδομών και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναπτύξουν κατάλληλους νόμους.

Καθώς οι ρυθμιστικές αρχές παρεμβαίνουν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δημιουργούν αποσαφηνιστικούς νόμους, οι φορείς του κλάδου δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στην ανάπτυξη κατάλληλων αποκεντρωμένων εφαρμογών (dapps) για να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση που προάγει τη χρησιμότητα και την υιοθέτηση, ενώ παράλληλα συμμορφώνεται. Αυτή η αλλαγή μπορεί να υποδηλώνει τη δέσμευση της κοινότητας να αναπτύξει τον κλάδο υπεύθυνα.

Τους τελευταίους μήνες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) καταπολεμά τις οντότητες μέσω ενεργειών επιβολής, τιμωρώντας σε μεγάλο βαθμό τα πρωτόκολλα και τους ιδρυτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Τα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Coinbase, έχουν επίσης μηνυθεί.

Σε πιο θετικό μέτωπο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η ρυθμιστική αρχή θα εγκρίνει πιθανώς το πρώτο spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF) τους επόμενους μήνες. Σε αυτήν την περίπτωση, οι οργανικές αναζητήσεις για Bitcoin, και πιθανώς τα κρυπτονομίσματα, θα μπορούσαν να αυξηθούν, υποστηρίζοντας δυνητικά τις τιμές.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...