Το Ripple κατατάχθηκε o #1 πάροχος CBDC ξεπερνώντας τη Mastercard

ΑρχικήΝέαΤο Ripple κατατάχθηκε o #1 πάροχος CBDC ξεπερνώντας τη Mastercard

Μοιραστείτε το

Το Ripple αναδεικνύεται o κορυφαίος παροχος CBDC ανάμεσα σε 15 ανταγωνιστές σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research, η οποία συνιστά πλήρη λύση για την εκμετάλλευση του δυναμικού των ψηφιακών νομισμάτων

Η εταιρεία Juniper Research, μια συμβουλευτική εταιρεία στον ψηφιακό τομέα που ιδρύθηκε το 2001, δημοσίευσε μια νέα μελέτη για τα ψηφιακά νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών (CBDCs) και κατέταξε τo Ripple στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 15 ανταγωνιστές. Ο Antony Welfare, επικεφαλής σύμβουλος CBDC στo Ripple, ο οποίος υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος στη βρετανική κυβέρνηση για την τεχνολογία blockchain, επισήμανε τα πιο κάτω.

Μέσω του Twitter, ο Welfare αναφέρθηκε στην τεράστια ανάπτυξη που θα έχουν τα CBDCs έως το 2030, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς και στην αναγνώριση του τι έχει επιτύχει το Ripple και τι είναι ικανό να κάνει:

Το Ripple κατατάχθηκε ως ο νούμερο ένας ηγέτης για τα CBDC (από 15 παρόχους). Μια πρόσφατη έκθεση της Juniper Research τόνισε τη σημαντική αύξηση των συναλλαγών στα 213 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έως το 2030.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ripple κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ 15 καθιερωμένων ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων των R3, Stellar, Mastercard, G+D, FIS, IDEMIA και ConsenSys. Η Juniper Research γράφει ότι η υπάρχουσα επιτυχία και οι τεχνολογικές ικανότητες της RippleNet στο χώρο ήταν το κλειδί για την πρώτη θέση στην κατάταξη.

Το Ripple στοχεύει σε μια αγορά 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αξία των πληρωμών μέσω CBDCs θα φτάσει τα 213 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030. Το 2023, θα είναι ήδη 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Juniper Research. Ωστόσο, οι πραγματικές δυνατότητες θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Το δυναμικό της ανάπτυξης είναι πάνω από 260.000% και δείχνει ότι τα CBDC βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Η ώθηση της ανάπτυξης των CBDC θα είναι προς συμφέρον των κυβερνήσεων παγκοσμίως ώστε να προωθήσουν τα έργα CBDC, σύμφωνα με την Juniper Research. “Στόχος είναι η προώθηση της οικονομικής ένταξης και η αύξηση του ελέγχου στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ψηφιακές πληρωμές.

Στην τελική ανάλυση, η μελέτη αναγνωρίζει έλλειψη ανάπτυξης εμπορικών προϊόντων, η οποία αποτελεί περιοριστικό παράγοντα αυτή τη στιγμή. Η Juniper Research συνιστά στους μελλοντικούς παρόχους πλατφόρμας CBDC να αναπτύξουν μια πλήρη λύση από την αρχή έως το τέλος που θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα για wholesale capabilities, παροχή πορτοφολιών και αποδοχή από εμπόρους, προκειμένου να αξιοποιηθεί το δυναμικό των CBDC.

XRP price, 4-hour chart | Source: XRPUSD on TradingView.com

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...