To Satoshi chatbot θα είναι ο νέος σύμβουλος επενδύσεων της FalconX

ΑρχικήΝέαTo Satoshi chatbot θα είναι ο νέος σύμβουλος επενδύσεων της FalconX

Μοιραστείτε το

Το νέο chatbot της FalconX, ονόματι Satoshi, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ChatGPT της OpenAI, θα βοηθάει σύντομα τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων παρέχοντας εξατομικευμένες ενημερώσεις σχετικά με τις συναλλαγές τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει δυναμικά στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε. Αντί να συγχωνεύσει τις δύο τεχνολογίες, η FalconX, εταιρεία prime broker με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, σχεδιάζει να βάλει ένα chatbot ως σύμβουλο για τους επενδυτές.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που δημιουργήθηκε από την OpenAI, η οποία έχει βοηθήσει εταιρείες όπως η Microsoft να αναδιαμορφώσουν την αναζήτηση στο διαδίκτυο, οι πελάτες της FalconX θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο bot με το όνομα Satoshi, όπως “Ποιες είναι οι τρεις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ δύο πλατφορμών blockchain;” ή “Ποιο είναι το delta μεταξύ των Sharpe ratios για μια Bitcoin basis strategy ή μια Bitcoin hold strategy για ένα διάστημα δύο εβδομάδων;”.

Ο Satoshi – με το όνομα του ιδρυτή του Bitcoin, Satoshi Nakamoto – θα μπορεί επίσης να προτείνει επενδύσεις για τους χρήστες βασισμένες στην ιστορική τους δραστηριότητα στον τομέα των συναλλαγών, τα χαρτοφυλάκια τους και τα ενδιαφέροντα τους, λέει ο CEO της FalconX, Raghu Yarlagadda. Αν και η τεχνολογία είναι ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια – το τρέχον έργο επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν εξατομικευμένες περιλήψεις ειδήσεων παρόμοιες με τις παραδοσιακές απαντήσεις ChatGPT στις ερωτήσεις των χρηστών, και το trading backtesting είναι διαθέσιμο μόνο για λίγες εβδομάδες ωστόσο η αναβάθμιση αναμένεται σύντομα. Το trading backtesting είναι μια μέθοδος για την αξιολόγηση της απόδοσης μιας στρατηγικής σε παλιότερα δεδομένα αγοράς. Στην ουσία, οι επενδυτές χρησιμοποιούν ιστορικά δεδομένα για να προσομοιώσουν πώς θα λειτουργούσε μια συγκεκριμένη στρατηγική trading αν εφαρμοζόταν στο παρελθόν.

Satoshi is able to provide quick summaries of the latest crypto newsFALCONX

Η FalconX επιδιώκει να φέρει την τεχνολογία της OpenAI στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, Prathab Murugesan, πέρασε 2,5 χρόνια στη Google εργαζόμενος για την ενσωμάτωση τεχνολογιών μηχανικής μάθησης, μια διαδικασία με την οποία τα υπολογιστικά συστήματα εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν πρότυπα και να προβλέπουν ενέργειες, σε προϊόντα όπως το Gmail και τα Google docs.

Ο Yarlagadda άρχισε να εργάζεται στη Google το 2014 στην ομάδα του τότε CEO Sundar Pichai για το Chrome OS. “Ο Sundar είπε ότι η Google θα είναι μια εταιρεία μηχανικής μάθησης”, λέει ο Yarlagadda.

FalconX CEO Raghu Yarlagadda is a natural ambassador to bring AI into cryptoFALCONX

Αυτή η προσέγγιση της μηχανικής μάθησης ενσωματώθηκε στη FalconX από το 2018, επειδή ήταν ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος μια σαφή εικόνα της αγοράς. Έτσι, οι αρχικές χρήσεις επικεντρώθηκαν σε επίλυση προβλημάτων όπως η επεξεργασία δεδομένων αγοράς για ψευδή-παραπλανητικά στοιχεία και για το wash trading, γνωστά προβλήματα στα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης δεν μπορούν να πουν στους επενδυτές τι να κάνουν στη συνέχεια. Δίνουν κάποιες πληροφορίες αλλά με όριο. Ο Yarlagadda λέει ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε ένα υπολογιστικό μοντέλο να αναγνωρίζει εικόνες γάτων. Μπορεί να γίνει πολύ επιδέξιο στη διάκριση γάτας από σκύλο και ακόμα και στον προσδιορισμό διαφορετικών τύπων γατών, αλλά ανεξάρτητα από το πόσες εικόνες δει, δεν μπορεί να σχεδιάσει μια. Πηγαίνοντας αυτή την αναλογία ένα βήμα παραπέρα, ακόμα κι αν αυτό το μοντέλο εκπαιδευόνταν να αναγνωρίζει δεκάδες είδη ζώων, δεν θα μπορούσε να εκτελέσει μια εργασία όπως η πρόβλεψη πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα μαμούθ σε 1.000 χρόνια σε ένα σενάριο όπου οι θερμοκρασίες του ωκεανού αυξάνονται κατά 2 βαθμούς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...