Το Stellar γίνεται το νεότερο μέλος της επιτροπής του CFTC

ΑρχικήΝέαΤο Stellar γίνεται το νεότερο μέλος της επιτροπής του CFTC

Μοιραστείτε το

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός – Stellar Development Foundation – ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε μια νέα συμβουλευτική επιτροπή του CFTC των Ηνωμένων Πολιτειών

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η SDF θα είναι ένας από τους τέσσερις οργανισμούς που εστιάζονται στην κρυπτογράφηση στη Συμβουλευτική Επιτροπή Παγκόσμιας Αγοράς (GMAC), η οποία είναι μία από τις πέντε ενεργές Συμβουλευτικές Επιτροπές που εποπτεύονται από το CFTC. Η εταιρεία πίσω από το blockchain Stellar θα συμμετάσχει με εκπροσώπους από παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των J.P. Morgan, Goldman Sachs και BlackRock.

Ο ρόλος του SDF στο GMAC

Δεδομένου ότι το SDF αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία blockchain στο GMAC, το ίδρυμα αναμένει να επικεντρωθεί στα πρωτόκολλα και τα εμβάσματα του επιπέδου 1. Ο οργανισμός σχεδιάζει επίσης να τονίσει τον ρόλο των stablecoin στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και στις περιπτώσεις χρήσης στον πραγματικό κόσμο.

Ο SDF δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που συμμετέχει με πολλούς από τους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς παράγοντες στη νέα επιτροπή της CFTC. Πιστεύει επίσης ότι το GMAC είναι η ευκαιρία για τη συμβατική χρηματοδότηση και το blockchain, ώστε να βρουν μαζί προοπτικές ολοκλήρωσης και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ανταγωνιστικότητα των αγορών των ΗΠΑ.

«Μετά από ένα ενεργό 2022, η συνεργασία του SDF με κυβερνητικές υπηρεσίες είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Η συμμετοχή μας στο GMAC του CFTC είναι μια ακόμη ευκαιρία να ωθήσουμε τη βιομηχανία προς την υιοθέτηση της κύριας τάσης. Ανυπομονώ για το έργο που έχουμε μπροστά μας, υπό την ηγεσία του Επιτρόπου Pham και την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την τεχνολογία blockchain και τον κλάδο μας.»

Εκτός από το SDF, μερικά άλλα μέλη είναι αξιωματούχοι από το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου, τα Uniswap Labs και το CoinFund.

Λειτουργίες του GMAC

Η GMAC λειτουργεί με την καθοδήγηση του CFTC σε ζητήματα που σχετίζονται με την «ακεραιότητα και την ανταγωνιστικότητα» των αγορών των ΗΠΑ καθώς και των εγχώριων εταιρειών που ασχολούνται με τις παγκόσμιες επιχειρήσεις. Οι ρυθμιστικές προκλήσεις των παγκόσμιων αγορών είναι επίσης μερικές από τις πτυχές των παγκόσμιων αγορών που η επιτροπή καλείται να κάνει συστάσεις στον οργανισμό εποπτείας.

Ο καθορισμός διεθνών προτύπων για τη ρύθμιση των αγορών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, ανταλλαγών, δικαιωμάτων προαίρεσης και παραγώγων, καθώς και των διαμεσολαβητών, εμπίπτει επίσης στην αρμοδιότητα της GMAC.

Η επίτροπος του CFTC Caroline Pham είναι ο νέος χορηγός του GMAC. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η πρώτη συνάντηση υπό τη χορηγία της, θα είναι αφιερωμένη σε οργανωτικά θέματα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...