Το Βέλγιο απειλεί την ύπαρξη των Crypto με νομοθετική ρύθμιση

ΑρχικήΝέαΤο Βέλγιο απειλεί την ύπαρξη των Crypto με νομοθετική ρύθμιση

Μοιραστείτε το

Ο νέος κανονισμός από τη Βελγική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (Financial Services and Markets Authority- FSMA) εισάγει αυστηρότερους κανόνες για τις διαφημίσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Αυτά περιλαμβάνουν την παροχή ειδοποίησης στην FSMA δέκα ημέρες πριν από την έναρξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Επίσης, μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στο κάτω μέρος που αναφέρει: “Η μόνη εγγύηση στα κρυπτονομίσματα είναι ο κίνδυνος“.

Ο τελευταίος κανονισμός του Βελγίου έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με το πώς οι διαφημιστές πρέπει να μιλούν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Πολλές τράπεζες έχουν προσθέσει υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις οικονομικές τους υπηρεσίες. Μόλις φέτος, η γερμανική Neobank – N26 επέκτεινε τις υπηρεσίες συναλλαγών της στην Ελβετία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία.

Η Ευρώπη αλλάζει

Σε όλη την Ευρώπη, οι νομοθέτες κινούνται γρήγορα για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εταιρείες και ιδιώτες μιλούν για τα κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο. Στη Γαλλία, οι νομοθέτες πρότειναν μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο 790 που ποινικοποιεί ουσιαστικά την προώθηση κρυπτονομισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συντάξει νόμο που απαιτεί απαγορευτικές απαιτήσεις για την κάλυψη κινδύνων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Προηγουμένως, πολλές χώρες ενθάρρυναν ένα τοπίο φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα για να καλωσορίσουν την καινοτομία.

Ωστόσο, το 2023 η κατάσταση φαίνεται να έχει αλλάξει. Και ο προτεινόμενος κανονισμός κρυπτονομισμάτων του Βελγίου φαίνεται τιμωρητικός. Όχι μόνο οι κανονισμοί έχουν στοχεύσει τα κύρια μέσα επικοινωνίας μέσα στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων –το Διαδίκτυο– αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αξιοσημείωτα σκληρή.

“Εικονικά νομίσματα, πραγματικοί κίνδυνοι. Η μόνη εγγύηση στα κρυπτονομίσματα είναι ο κίνδυνος”.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν γράφτηκε για να ενημερώσει τους πελάτες για τους κινδύνους που ενυπάρχουν σε όλες τις επενδύσεις αλλά για να τρομάξει τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...