Το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ ζητά σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο περί κρυπτογράφησης

ΑρχικήΝέαΤο Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ ζητά σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο περί κρυπτογράφησης

Μοιραστείτε το

Αλλαγή στο ρυθμιστικό πλαίσιο προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ προκειμένου να συμπεριληφθούν νόμοι περί κρυπτογράφησης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Ισραήλ σε πρόταση της, επιδιώκει να τροποποιήσει τη δυνατότητα εφαρμογής των νόμων περί χρεογράφων της χώρας, σε κρυπτογραφικά και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Στο έγγραφο της, η εθνική ρυθμιστική αρχή πρότεινε τροποποιήσεις στον νόμο περί χρεογράφων της χώρας του 1968, στον νόμο για τις κοινές επενδύσεις του 1994 και στο νόμο του 1995 που ρυθμίζει την πρακτική της επενδυτικής συμβουλευτικής, του επενδυτικού μάρκετινγκ και της διαχείρισης επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Οι προτάσεις της ρυθμιστικής αρχής επιδιώκουν να παρέχουν στους επενδυτές ασφάλεια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη κατάρρευση της FTX και τις σοβαρές απώλειες που προκάλεσε στους καταναλωτές.

Η πιθανή τροποποίηση στοχεύει να δώσει στους Ισραηλινούς συμμετέχοντες της κρυπτογράφησης πρόσθετη προστασία, και να δώσει έμφαση την τεχνολογική πρόοδο του κλάδου. Να θυμίσουμε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ισραήλ δημιούργησε τρεις επιτροπές για να εξετάσουν διάφορους τομείς ρύθμισης και υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δείξει περαιτέρω ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους τελευταίους μήνες, με το εθνικό χρηματιστήριο να σχεδιάζει να ξεκινήσει μια πλατφόρμα για την εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ας θυμηθούμε τι έγινε με την FTX

Ένα άρθρο του CoinDesk ήταν η αφορμή η οποία πυροδότησε το ξέσπασμα. Το άρθρο έλεγε ότι ο ισολογισμός της Alameda, ενός αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κρυπτογράφησης που ανήκει στον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, κατείχε το δικό του κρυπτονόμισμα της FTX αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, το FTT, και το χρησιμοποιούσε ως εγγύηση σε περαιτέρω δάνεια.

Η επιβράδυνση της κρίσης επιταχύνθηκε, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία του πουλούσε τις συμμετοχές FTT, αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αξία του FTT κατέρρευσε και οι πελάτες του FTX άρχισαν να αποσύρουν κεφάλαια σε μια έξοδο τραπεζικού τύπου.

Η εταιρεία στη συνέχεια, υπέβαλε πτώχευση και ο ιδρυτής της Sam Bankman-Fried, συνελήφθη στις Μπαχάμες τον Νοέμβριο του 2022.

FTX logo is seen in this illustration taken, November 8, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...