Βόρεια Κορέα: Χρηματοδοτεί το πυρηνικό της πρόγραμμα με κλεμμένα κρυπτονομίσματα

ΑρχικήAltcoinsΒόρεια Κορέα: Χρηματοδοτεί το πυρηνικό της πρόγραμμα με κλεμμένα κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Οι “χακερς” της Βόρειου Κορέας, τους τελευταίους μήνες έχουν κλέψει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των πυραυλικών προγραμμάτων της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.Τα ευρήματα φέρεται να παραδόθηκαν στην επιτροπή κυρώσεων του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στόχευαν τουλάχιστον τρία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι «οι κυβερνοεπιθέσεις, ιδιαίτερα σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, παραμένουν μια σημαντική πηγή εσόδων» για τη Βόρεια Κορέα και ότι είχαν λάβει πληροφορίες ότι Βορειοκορεάτες χάκερ συνέχισαν να στοχεύουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες κρυπτονομισμάτων και ανταλλακτήρια.

Να σημειωθεί επίσης ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει απαγορεύσει στη Βόρεια Κορέα να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές και να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους.Ωστόσο παρά τις κυρώσεις,το καθεστώς της Βορείου Κορέας εξακολουθεί να αναπτύσσει το πυρινικό του πρόγραμμα.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας έχουν ενταθεί. Την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Ιάπωνες πολίτες, έλαβαν εντολή να καλυφθούν επειγόντως όταν ο Βορράς εκτόξευσε πύραυλο πάνω από το νησί Χοκάιντο.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές υποπτεύονται ότι τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της εκτόξευσης πυραύλων καταβλήθηκε επίσης με τη χρήση κλεμμένων κρυπτονομισμάτων.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...