Βόρεια Κορέα: Το 2022 έκλεψε περισσότερα κρυπτονομίσματα από κάθε άλλη χρονιά

ΑρχικήΝέαΒόρεια Κορέα: Το 2022 έκλεψε περισσότερα κρυπτονομίσματα από κάθε άλλη χρονιά

Μοιραστείτε το

Μια έκθεση που υποβλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, διαπίστωσε ότι οι βορειοκορεατικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν γίνει πολύ πιο εξελιγμένες, με αποτέλεσμα να κλαπούν περισσότερα κρυπτονομίσματα από ποτέ.

Μια εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε ότι Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης το 2022 από κάθε άλλη χρονιά μέχρι στιγμής. Η έκθεση του ΟΗΕ, η οποία βρέθηκε στα χέρια του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, φέρεται να υποβλήθηκε σε 15μελή επιτροπή κυρώσεων για τη Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα.

Διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα ήταν υπεύθυνοι για κλοπές από 630 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο, σε κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης πέρυσι. Η έκθεση του ΟΗΕ σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ήταν πιο εξελιγμένες από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, καθιστώντας τον εντοπισμό κλεμμένων κεφαλαίων πιο δύσκολο από ποτέ.

«Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές στον κυβερνοχώρο τόσο για να αποκτήσει πρόσβαση σε ψηφιακά δίκτυα που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση στον κυβερνοχώρο, όσο και για να κλέψει πληροφορίες πιθανής αξίας, συμπεριλαμβανομένων των οπλικών της προγραμμάτων», σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές κυρώσεων στην έκθεση της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση της 1ης Φεβρουαρίου από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα, συνδέοντας Βορειοκορεάτες χάκερ με κλεμμένα κρυπτονομίσματα αξίας τουλάχιστον 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, το υψηλότερο στην ιστορία.

North Korean hackers have been stealing more crypto than ever before. Source Chainalysis

«Οι συνολικές εξαγωγές της Βόρειας Κορέας το 2020 ανήλθαν συνολικά σε αγαθά αξίας 142 εκατομμυρίων δολαρίων, επομένως μπορούμε να πούμε ότι η παραβίαση κρυπτονομισμάτων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας», είπε η Chainalysis.

Σύμφωνα με το Chainalysis, τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κλεμμένα κλοπιμαία αφαιρέθηκαν από hacks των πρωτοκόλλων DeFi, καθιστώντας τη Βόρεια Κορέα μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την τάση hacking DeFi που εντάθηκε το 2022.

Chainalysis has revealed North Korean hackers tend to send large amounts of their stolen funds to mixers. Source Chainalysis.

Η εταιρεία διαπίστωσε επίσης ότι εκτός από τα πρωτόκολλα DeFi, οι χάκερ που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα τείνουν να στέλνουν μεγάλα ποσά σε mixers.

«Στην πραγματικότητα, τα κεφάλαια από τα hacks που πραγματοποιούνται από χάκερ που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα, μεταφέρονται σε mixers με πολύ υψηλότερο ρυθμό από τα κεφάλαια που έχουν κλαπεί από άλλα άτομα ή ομάδες», είπε η Chainalysis.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί πολλές φορές τους ισχυρισμούς ότι είναι υπεύθυνη για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αλλά η νέα έκθεση του ΟΗΕ ισχυριζόταν ότι το κύριο γραφείο πληροφοριών της Βόρειας Κορέας, το Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης χρησιμοποιεί διάφορες ομάδες όπως οι Kimsuky, Lazarus Group και Andariel ειδικά για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

«Αυτοί οι παράγοντες συνέχισαν παράνομα να στοχεύουν θύματα για να δημιουργήσουν έσοδα και να ζητήσουν πληροφορίες αξίας για τη Λαική Δημοκρατίας της Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των οπλικών της προγραμμάτων», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.

Η έκθεση υποβλήθηκε ενώπιον της 15μελούς επιτροπής κυρώσεων του συμβουλίου για τη Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, και η πλήρης έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Μαρτίου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...